MULTILIVE BUITENLANDS VOETBAL. Dries Mertens scoort twee keer in ruime zege, Dodi Lukebakio is trefzeker bij zegevierend Sevilla

Het einde van het voetbalseizoen nadert met rasse schreden en in het buitenland moeten nog verschillende kampioenen gekroond worden. Onze voetbalredactie volgt de wedstrijden op de voet en legt de focus op de Belgen in het buitenland. Mis hier niets van alle actie.

Lukebakio zet eindstand op bord voor Sevilla

In La Liga heeft Sevilla met 3-0 gewonnen van Granada. Dodi Lukebakio viel in minuut 74 in en zette zes minuten later de eindstand op het bord. Voor de Rode Duivel was het zijn vijfde competitiedoelpunt. In de stand springt Sevilla door de overwinning naar een gedeelde elfde plaats. Granada is bijna zeker van degradatie. Het moet al een onwaarschijnlijke 12 op 12 boeken om in eerste klasse te blijven.
Roma-Juventus eindigt op 1-1

In de tweede helft is er uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor beide ploegen de punten delen. Met het gelijkspel schiet vooral AS Roma niet veel op. Ze blijven op vier punten hangen van Bologna, dat op de vierde plaats prijkt in de Serie A. Juventus staat derde met zes punten meer dan de Romeinen.
Lukaku mag gaan rusten

Na 68 minuten hard werken mag Romelu Lukaku gaan rusten in Roma-Juventus. Tammy Abraham komt de Rode Duivel aflossen. Roma-trainer Daniele De Rossi zal Lukaku volgende week donderdag nog nodig hebben in de terugwedstrijd van de halve finales van de Europa League tegen Leverkusen. Daar moeten de Romeinen een 0-2-achterstand zien op te halen.
Axel Hoornaert
Siësta in Spanje
Het al gedegradeerde Almeria staat 0-1 voor bij Rayo Vallecano, Granada staat één doelpunt in het krijgt in Sevilla.
We voetballen weer in het Stadio Olimpico: Chiesa treft de paal!
Terwijl de meeste fans hun zitje opnieuw opzoeken in Rome klimt Juventus ei zo na op voorsprong. Svilar wordt overhoeks geklopt door een bliksemschicht van Chiesa, tot de paal redding brengt. Het gaat er potiger aan toe in de tweede helft, maar scheidsrechter Colombo laat begaan.
Feyenoord smeert PEC Zwolle forfaitscore aan
In de eerste helft tekende hij voor zijn eerste doelpunt in De Kuip, maar net na rust miste Ueda de 3-0 vanop de stip. Na goals van Gimenez (2x) en Geertruida zijn de Rotterdammers dan toch op weg naar een ruime zege.
Heidenheim en Mainz 05 delen de buit
Een kleine tien minuten voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong, maar Kleindienst (ex-AA Gent) legde de 1-1 score halverwege het tweede bedrijf vast. Zuur voor Mainz, want met een gelijkspel schieten ze niet veel op in de strijd om het behoud. Volgens de huidige stand van zaken spelen zij de Relegation Play-offs van de Bundesliga.
Bij een 1-1-stand begeven de spelers van Rome en Juve zich naar de kleedkamer
Het meeste initiatief kwam vanwege de Romeinen en dat werd op het kwartier beloond via Lukaku. Juventus zakte vaak in, maar kon via een nekslag van Bremer toch op gelijke hoogte komen.
Impressionante nekslag Bremer wist openingsdoelpunt Lukaku uit
Alles te herdoen voor de troepen van De Rossi in Rome. De Braziliaanse international Bremer heeft vanavond zijn handen vol met Lukaku, maar torent aan de overkant boven iedereen uit en buffelt de gelijkmaker knap voorbij Svilar in doel.
Lukaku opent de score in Rome-Juve
Op het kwartier hebben de Romeinen hun voorsprong beet. De Turijnse doelman Szczęsny pareert de inzet van Cristante, maar heeft geen verhaal op de goed gevolgde Lukaku. De Rode Duivel tekent voor zijn 16e competitiedoelpunt.
Feyenoord kent voorlopig weinig moeite met PEC Zwolle: 2-0 is de ruststand
Eerder op de dag werd PSV voor de 25e keer landskampioen van de Eredivisie na een 2-4-zege tegen Sparta. Die andere club uit Rotterdam, Feyenoord, is op 3 speeldagen van het einde ook al zeker van zijn tweede stek, al moet er nog gevoetbald worden. Rood-wit leidt momenteel met een dubbele bonus in De Kuip tegen de Zwollenaren na goals van ex-Cercle-spits Ueda en Timber.
Geen Lukebakio tussen de lijnen in Sevilla, Ramazani geelgeschorst bij Almeria
Om 21u gaan er nog twee wedstrijden van start in Spanje: Sevilla, waar Rode Duivel Dodi Lukebakio op de bank start, ontvangt Granada. Rode lantaarn Almeria, dat al veroordeeld is tot degradatie, gaat op bezoek bij Rayo Vallecano. Met een 16e plaats lijkt Rayo volgend jaar wél opnieuw in La Liga aan te treden.
Intussen zit ook Sevilla-Deportivo Alavés erop: met het kleinste verschil nemen de bezoekers de volle buit mee naar het Baskenland.
Korte van zaken
In Spanje beleeft Valencia een kwakkelseizoen. Dat bevestigen ze vandaag in eigen huis, want met nog enkel minuten te gaan staan ze 0-1 achter tegen Deportivo Alavés.

Rusten doen ze bijna in Heidenheim-Mainz 05. De bezoekers leiden er met 0-1.

Feyenoord-PEC Zwolle ging twintig minuten geleden van start, al trilden de netten nog niet in Rotterdam.
Lukaku in de basis bij Roma, dat Juventus ontvangt
Een dikke twee weken moest de Rode Duivel zijn wedstrijd staken, vandaag staat Big Rom gewoon weer aan de aftrap. Ook Mile Svilar start tussen de lijnen, al weet u dat de doelman niet meer voor de Rode Duivels mag uitkomen. Met Joseph Ngonge heeft ook Juventus een Belg in zijn seletie. De tiener mocht in maart invallen tegen Napoli, maar werd na een tegengoal snel vervangen en zat sindsdien niet meer in de selectie. Zo ook vandaag.
Genoa haalt met De Winter een puntje bij AC Milan: 3-3
De Milanezen zijn er niet meer in geslaagd om de late gelijkmaker te overtreffen. Het heeft wel nog steeds een bonus van 6 punten in handen op de derde in de stand, Juventus. De Oude Dame kan die voorsprong wel nog reduceren, want over een veertigtal minuten wordt er afgetrapt in Rome.
Doelpuntenfestijn Galatasaray-Sivasspor afgelopen: 6-1
Leider van de Turkse Süper Lig Galatasaray maakte vanavond brandhout van de mannen uit Sivas. Ziyech, Mertens en Icardi verschenen tweemaal op het scorebord. De Leeuwen zetten de eerste achtervolger en stadsrivaal Fenerbahce zo op 7 punten, al moeten zij morgen nog aan de bak tegen Konyaspor. Op de nummer drie Trabzonspor heeft Gala overigens al een wijk voorsprong: het verschil bedraagt maar liefst 38 stuks.
Nieuw trauma in de maak voor AC Milan: Genoa maakt 3 minuten voor tijd gelijk
In zijn laatste thuiswedstrijd werd uitgerekend stadsrivaal Inter kampioen en ook vandaag kunnen ze bij AC Milan met een bittere nasmaak achterblijven. Thiam werkt een voorzet van de bezoekers ongelukkig in eigen doel.
Milanezen keren het tij in 3 minuten
Er kan weer worden gelachen in San Siro, want AC Milan heeft zijn 1-2-achterstand tegen Genoa in geen tijd omgebogen tot een 3-2-voorsprong. De Rossoneri dankt daarvoor Gabbia en Giroud, die op het einde van het seizoen naar LA Galaxy trekt. Virtueel tellen de Milanezen 8 punten meer dan Juve, dat om 20u45 het AS Roma van Romelu Lukaku in de ogen kijkt.
Liverpool verstevigt zijn derde stek na 4-2 winst tegen Tottenham
Er is afgefloten op Anfield. The Reds blaasden de Spurs omver en hadden op het uur al vier doelpunten in het mandje van de bezoekers gelegd. Een kwartier voor tijd schoot Tottenham wakker, maar twee tegentreffers in 5 minuten waren niet voldoende.